Page 2 of 3

Re: FMGS B53

Posted: Sat Jun 20, 2020 2:16 pm
by asessa
asessa wrote:
Sat Jun 20, 2020 1:28 pm
I tried now with autoice=no and i can't fly. Same problem.
Any idea?
I don't know if can be, but after i installed ASP3D OP5 now it's work with autoice=no
I'll try without it next fly

Re: FMGS B53

Posted: Sat Jun 20, 2020 4:16 pm
by bbruechmann
asessa wrote:
Sat Jun 20, 2020 2:16 pm
asessa wrote:
Sat Jun 20, 2020 1:28 pm
I tried now with autoice=no and i can't fly. Same problem.
Any idea?
I don't know if can be, but after i installed ASP3D OP5 now it's work with autoice=no
I'll try without it next fly
i did two legs yesterday without Beta #5 and had no issues without added the line in the INI. Now i´am actually on my leg to LEPA and have Beta#5 installed. No problems so far, again without autoice=no. Everything seems normal. The weather prediction seems to be improved with EA in the new beta.

Re: FMGS B53

Posted: Mon Jun 22, 2020 8:07 am
by bbruechmann
I can confirm that the icing issue is still present. Yesterday i´ve started from LEPA at a temperature of 28°C and the engines won´t spool up. I´ve added the line "Autoice=no" again in the ini-file and after that everything was normal again.

Re: FMGS B53

Posted: Mon Jun 22, 2020 3:47 pm
by Beaufort
+1, same at me, icing issue is still present (P3Dv4.5).

Re: FMGS B53

Posted: Tue Jun 23, 2020 4:07 am
by brianw
Thanks JL for the update 53.3.6 Just did an ILS circuit to test and all went perfectly on P3d v4.5
Still have the no Leds on the overhead at startup, but can work around that OK.

Thanks.................Brian W.

Re: FMGS B53

Posted: Tue Jun 23, 2020 1:48 pm
by buentead
Since version B53.3.6 I cannot switch on the Airplane.
  • When I press the BAT1 or BAT2 switches, I can hear the "Elec" sound. Then I can switch on Master APU and start the APU. But nothing happens and I waited for several minutes.
  • When I enable "EXT PWR" in the P3D the light "AVAIL" goes on on the overhead panel. When I press the button, it goes to "ON" as expected but nothing is switched on (usually the relay switching can be heard, but now is nothing).
I have the same behavior with the soft panel as well as with my hardware.

Then I uninstalled the B53.3.6 completely from the PC and re-installed from scratch on the main PC (not on the client PC's). But still having the same issue.

Have you any thought what this could be?

Thanks
Adrian

Re: FMGS B53

Posted: Tue Jun 23, 2020 1:52 pm
by buentead
brianw wrote:
Tue Jun 23, 2020 4:07 am
[...]
Still have the no Leds on the overhead at startup, but can work around that OK.

Thanks.................Brian W.
The same here.
Adrian

Re: FMGS B53

Posted: Sat Jun 27, 2020 9:26 am
by buentead
buentead wrote:
Tue Jun 23, 2020 1:48 pm
Since version B53.3.6 I cannot switch on the Airplane.
  • When I press the BAT1 or BAT2 switches, I can hear the "Elec" sound. Then I can switch on Master APU and start the APU. But nothing happens and I waited for several minutes.
  • When I enable "EXT PWR" in the P3D the light "AVAIL" goes on on the overhead panel. When I press the button, it goes to "ON" as expected but nothing is switched on (usually the relay switching can be heard, but now is nothing).
The above reported behavior happens only, if the FDS Hardware interface runs with an old configuration (configured with a previous version). I'll redo all the configuration and then it should work again.

cu, Adrian

Re: FMGS B53

Posted: Tue Jun 30, 2020 6:02 am
by brianw
I just re-did all the switches and leds on the FDS board for all of the overhead and saved, but still no difference here.

..........Brian W.

Re: FMGS B53

Posted: Tue Jun 30, 2020 6:59 am
by buentead
@brianw:
I created a new issue report in the "Bug" (MantisBT) forum describing the problems I have. This is the number and the topic title:
0001638: FDS Module: LEDs remain off until AC BUS powered https://www.christophpaulus.com/bugrepo ... hp?id=1638
cu, Adrian