FMGS B53

This forum will be used for announcements, news, etc...
asessa
Posts: 69
Joined: Tue Jun 16, 2020 10:12 am
Location: LIRI

Re: FMGS B53

Post by asessa »

asessa wrote:
Sat Jun 20, 2020 1:28 pm
I tried now with autoice=no and i can't fly. Same problem.
Any idea?
I don't know if can be, but after i installed ASP3D OP5 now it's work with autoice=no
I'll try without it next fly
P3D V5 HF2 - PC spec: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 2400, GPU Nvidia GTX1070ti, M2 SSD NVme, JH FMGS B53, ASP3D+EA , ALL ORBX

bbruechmann
Posts: 91
Joined: Tue Jun 16, 2020 8:33 am
Location: Germany - Rostock

Re: FMGS B53

Post by bbruechmann »

asessa wrote:
Sat Jun 20, 2020 2:16 pm
asessa wrote:
Sat Jun 20, 2020 1:28 pm
I tried now with autoice=no and i can't fly. Same problem.
Any idea?
I don't know if can be, but after i installed ASP3D OP5 now it's work with autoice=no
I'll try without it next fly
i did two legs yesterday without Beta #5 and had no issues without added the line in the INI. Now i´am actually on my leg to LEPA and have Beta#5 installed. No problems so far, again without autoice=no. Everything seems normal. The weather prediction seems to be improved with EA in the new beta.
Bernd

P3D V5.1 - PC spec: Intel i9-9900 overclocked 5 GHz, 32 GB RAM, GPU Nvidia RTX2080, M2 SSD, Skalarki HomeCockpit JH FMGS on a dedicated Server, PF3 for ATC, MCE, GSX, EFB, AS+ASCA

bbruechmann
Posts: 91
Joined: Tue Jun 16, 2020 8:33 am
Location: Germany - Rostock

Re: FMGS B53

Post by bbruechmann »

I can confirm that the icing issue is still present. Yesterday i´ve started from LEPA at a temperature of 28°C and the engines won´t spool up. I´ve added the line "Autoice=no" again in the ini-file and after that everything was normal again.
Bernd

P3D V5.1 - PC spec: Intel i9-9900 overclocked 5 GHz, 32 GB RAM, GPU Nvidia RTX2080, M2 SSD, Skalarki HomeCockpit JH FMGS on a dedicated Server, PF3 for ATC, MCE, GSX, EFB, AS+ASCA

Beaufort
Posts: 5
Joined: Fri Jun 19, 2020 6:18 pm
Location: Germany

Re: FMGS B53

Post by Beaufort »

+1, same at me, icing issue is still present (P3Dv4.5).

User avatar
brianw
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2020 12:29 am
Location: Gold Coast

Re: FMGS B53

Post by brianw »

Thanks JL for the update 53.3.6 Just did an ILS circuit to test and all went perfectly on P3d v4.5
Still have the no Leds on the overhead at startup, but can work around that OK.

Thanks.................Brian W.

buentead
Posts: 13
Joined: Fri Jun 19, 2020 4:52 pm

Re: FMGS B53

Post by buentead »

Since version B53.3.6 I cannot switch on the Airplane.
  • When I press the BAT1 or BAT2 switches, I can hear the "Elec" sound. Then I can switch on Master APU and start the APU. But nothing happens and I waited for several minutes.
  • When I enable "EXT PWR" in the P3D the light "AVAIL" goes on on the overhead panel. When I press the button, it goes to "ON" as expected but nothing is switched on (usually the relay switching can be heard, but now is nothing).
I have the same behavior with the soft panel as well as with my hardware.

Then I uninstalled the B53.3.6 completely from the PC and re-installed from scratch on the main PC (not on the client PC's). But still having the same issue.

Have you any thought what this could be?

Thanks
Adrian

buentead
Posts: 13
Joined: Fri Jun 19, 2020 4:52 pm

Re: FMGS B53

Post by buentead »

brianw wrote:
Tue Jun 23, 2020 4:07 am
[...]
Still have the no Leds on the overhead at startup, but can work around that OK.

Thanks.................Brian W.
The same here.
Adrian

buentead
Posts: 13
Joined: Fri Jun 19, 2020 4:52 pm

Re: FMGS B53

Post by buentead »

buentead wrote:
Tue Jun 23, 2020 1:48 pm
Since version B53.3.6 I cannot switch on the Airplane.
  • When I press the BAT1 or BAT2 switches, I can hear the "Elec" sound. Then I can switch on Master APU and start the APU. But nothing happens and I waited for several minutes.
  • When I enable "EXT PWR" in the P3D the light "AVAIL" goes on on the overhead panel. When I press the button, it goes to "ON" as expected but nothing is switched on (usually the relay switching can be heard, but now is nothing).
The above reported behavior happens only, if the FDS Hardware interface runs with an old configuration (configured with a previous version). I'll redo all the configuration and then it should work again.

cu, Adrian

User avatar
brianw
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2020 12:29 am
Location: Gold Coast

Re: FMGS B53

Post by brianw »

I just re-did all the switches and leds on the FDS board for all of the overhead and saved, but still no difference here.

..........Brian W.

buentead
Posts: 13
Joined: Fri Jun 19, 2020 4:52 pm

Re: FMGS B53

Post by buentead »

@brianw:
I created a new issue report in the "Bug" (MantisBT) forum describing the problems I have. This is the number and the topic title:
0001638: FDS Module: LEDs remain off until AC BUS powered https://www.christophpaulus.com/bugrepo ... hp?id=1638
cu, Adrian

Post Reply